Pesto z rukoli

Kocham proste potrawy. Takie do których przygotowania wystarczą trzy składniki. Według mnie codziena kuchnia powinna byś nieskomplikowana. Wczorajsza sałatka z quinoa, w swoim przepisie ma pesto z rukoli własnej roboty. Podaje wam przepis, bo jest naprawde prosty i szybki.

Pesto można używać na wiele sposobów, dlatego uważam, ze powinno stać w każdej lodówce. Hitem u mnie w domu jest w ostatnim czasie pesto z rukoli.

Pesto z rukoli przygotowuje się bardzo szybko. Wystarczą dwa kubki rukoli, garść orzeszków piniowych, dobrej jakości oliwa z olwiek, jeden ząbek czosnku. Miksujemy wszystko przy pomocy blendera i gotowe.

Pesto z rukoli

Pesto przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce, wytrzyma kilka dni. Ja przechowuje wszelkiego rodzaju małe słoiczki po różnego rodzaju papryczkach, sosach, dżemach itp., by potem je użyć do przechowywania sosów włsnej roboty.

Pesto z rukoli jest rewelacyjnym dodatkiem do sałatek, makaronów i pizzy.

pestoIMG

 

Używacie pesto ?

 

 

magda