Gnocchi a’la Gordon albo poprostu kopytka z masełkiem i groszkiem

Jemy w domu wreszcie doczekało się strony na Facebooku, którą zachęcam „polubić”. A na obiad dzisiaj Gnocchi  z masełkiem i groszkiem. Przepis na sos pochodzi z najnowszej książki Gordona

Tym razem gnocchi ( albo po prostu kopytka ) podsmażyłam na patelni, więc są chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. 
A jakie są wasze ulubione kopytka / gnocchi ? Z czym najczęściej je jecie ?
Przepis na Gnocchi możecie zobaczyć tutaj.
A oto przepis na sos:
– oliwa z oliwek
– świeżo zmielony pieprz
– 150 g mrożonego groszku
– łyżka masła
– suszone oregano 
– tarta skórka cytryny
– tarty ser, najlepiej parmezan
Na patelni z rozgrzaną oliwą, podsmażamy wcześniej ugotowane gnocchi z jednej i drugiej strony ( tak by się zarumieniły z obu stron ). Dodajemy trochę soli i pieprzu, a następnie łyżkę masła. Gdy masło się rozpuści wsypujemy groszek i suszone oregano. Na koniec posypujemy wszystko skórką cytryny, a chwilkę przed podaniem na stół posypujemy serem.
SMACZNEGO !!!

magda