Oby do wiosny.. kuskus z granatem

Odliczam dni do wiosny. Dni są już dłuższe, ale wciąż brak porządnego słońca. Nie mogę juz się doczekać kiedy wszystko zacznie budzić się na nowo do życia.

Gdy za oknem szaro i bury ( albo biało ), można zrobić sobie małą wiosnę na talerzu. Wystarczy nam kuskus, słodkie jagody granatu, trochę pietruszki i pomidorki cherry i od razu robi się wiosennie.

kuskus

Zapraszam was na mój „wiosenny” kuskus.

Składniki:

– szklanka kuskusu
– bulion warzywny
– połowa owocu granatu
– garść pomidorków cherry, pokrojonych w ćwiartki
– liście pietruszki
– sok z połowy cytryny

Kuskus przygotowujemy według zalecań z opakowania. Zalewamy go ciepłym bulionem warzywnym i czekamy kilka minut, aż  nasiąknie. Wrzucamy kuskus do miski, dodajemy jagody z polowy granatu, pomidorki cherry, posiekaną drobniutko pietruszkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i skrapiamy sokiem z cytryny.

Taki kuskus jest świetnym dodatkiem do ryb albo tak jak u mnie do kurczaka marynowanego w soku z cytryny z majerankiem.

kuskus z granatem i pomidorkami cherry

SMACZNEGO !!!!

A przepis wrzucam do akcji:

magda

  • Kolorowe i moooocno egzotyczne danie : ) Musi byc pyszne !

  • Jakiś czas temu jadłam coś podobnego i było po prostu obłędnie pyszne 🙂

    • Polecam sprobowac 😀